همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: یکی از جمعیتهای هدف برنامه ویزای استارتاپ کانادا، ایرانیان خلاق در خوزه کسب و کارهای نوین هستند، این مساله سبب شده تا شرکتهای فعال در امر مهاجرت در داخل و خارج از کشور نیز در سایتهای خود لینکی را به ویزای کسب و کار اختصاص دهند.
با توجه به استقبال و حمایتهای دولتی و خصوصی از سرمایه گذاری در استارتاپها و سودآوری بالا دراین کسب و کارهای نوین، در کشورهای توسعه یافته دنیا نظیر کانادا، متقاضیان زیادی اغلب تصمیم میگیرند، شرکت و استارتاپ خود را در خارج از کشور خود راهاندازی کنند. به گزارش سایت اسپرینگ، دولت کانادا برنامه ویزای «استارتاپ» را ازسال ۲۰۱۳ برای جذب مهارت و پتانسیل دارندگان کسب و کار، مدیران و موسسان شرکتها آنها در ایجاد کسب و کارهای نوآورانه و سرمایه گذاری در این کشور راه اندازی کرده تا از این طریق اشتغال آفرینی در کانادا و توان رقایتی این کشور در عرصه بین المللی افزوده شود.
البته دولت کانادا برای دریافت ویزای استارتاپ، شرایط ویژهای قائل شده و متقاضیان نمیتوانند صرف ارائه مدرک تحصیلی متقاضی این ویزا شوند. برای واجد شرایط بودن این برنامه که در زمره برنامههای اقامت دائم کانادا قرار دارد، متقاضیان، باید یک ایده خلاقانه کسب و کار به دولت این کشور معرفی کنند که بتواند از یک شرکت مورد تایید کانادا نامه حمایتی (letter of suport) دریافت کند.
ازجمله شرایط اصلی دیگر این ویزا، ارائه مدارکی است که نشان دهنده این باشد که متقاضی دارای یک کسب و کار معتبر است. علاوه براین متقاضیان ویزای استارتاپ به دلیل اینکه کانادا کشوری دو زبانه است، باید در یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسوی یا هر دو مسلط باشند. در واقع متقاضیان برای ویزای استارتاپ کانادا لازم است در یکی از ۲ آزمون زبان انگلیسی موسسات معتبر (CELPIP G-Test و IELTS) یا یکی از ۲ آزمون زبان فرانسه (TEF Canada و TCF Canada) شرکت کنند و نتیجه آزمون را در فرم در خواست اقامت ثبت کنند.
متقاضیان باید مدارکی ارائه دهند که نشان دهد، پیش از آنکه بخواهند از کسب و کار خود در کانادا در آمد کسب کنند، توانایی مالی کافی برای اقامت و زندگی در این کشور حداقل به مدت ۶ ماه را دارند.
بر اساس این برنامه، حداکثر تا ۵ موسس یک شرکت و خانودههای بلافصل آنها میتوانند از طریق درخواست برای ویزای کار یا اقامت دائم به کانادا مهاجرت کنند. طبق روال معمول به متقاضیان ویزای کاری یا اقامت دائم در ابتدا اجازه کار داده میشود تا قادر باشند در زمان طی کردن زمان قانونی اخذ ویزای اقامت دائم، کسب و کارهای خود را به کانادا منتقل کنند.
مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با همشهری آنلاین، درباره سبک جدید جذب نخبگان ایرانی توسط کشورهایی مانند کانادا و مسائلی که باعث مهاجرت نخبگان میشود اظهار کرد: همین که فضا برای فعالیت جوانان وطن فراهم نباشد تهدید است. رهبری سال ۱۴۰۱ را فرصتی برای یادآوری ضرورت حمایت از دانش بنیانها و اقتصاد آن، نامگذاری کردند. این سال تمام میشود. هدف تنها نامگذاری صرف نیست. هدف ایشان حفظ سرمایههاست. هدف ارتقای این سرمایه عمومی است. شما الان فکر کنید که شبکه نمایش خانگی دیگر یک ثروت شده است. یک سرمایه است. یک اندوخته جمعی است. هیچ کس اندوختهاش را در جایی غیر از خانه و وطن صرف نمیکند.
توانگر افزود: همینجا در کشور خودمان فرصت برای کارهای بیشتر هست و این صنعت توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد. ثروت اگر به کار گرفته نشود و راکد بماند از بین میرود. سرمایهگذار و نهاد متولی تنظیمگری، اگر به این مساله توجه نداشته باشد سرمایه و ثروت از بین میرود.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری گستردهای از سوی کشورهای عربی وهابی جهت تولید محتوا در حال انجام است، برای نمونه تنها عربستان سعودی ۶۴ میلیارد دلار در حوزه تولید محتوای سرگرمی سرمایهگذاری کرده است و بدون تردید با این حجم از پولپاشی طی دو سال آینده در صورت نداشتن جایگزین داخلی، سونامی محتوای تولید شده توسط سعودی، امارات و ترکیه و سایر کشورهای حاشیه خلیجفارس، بازار محتوای مورد استفاده ایرانیان را تسخیر خواهد کرد.
توانگر درباره امکان جدید ویزای استارتآپ برای مهاجرت فعالان این حوزه، افزود: ویزای استارتآپ برای استفاده و صید تواناییهای بالقوه و بالفعل و نگاههای خلاقانه و ریسکپذیر جوانان و چهرههای خلاق در کشورهایی مثل ایران است تا در کشورهای مهاجرپذیری مثل کانادا و منطقه، عصاره روح و جانشان را برای آن سرزمین نثار کنند. تمام تلاشمان برای حفظ جوانان و افراد دارای خلاقیت و توان است. مجلس در این زمینه خودش را مسئول میداند.
نظر شما